Kayıt ve yayıncılık ile ilgilenen kişiler Shure mikrofonları hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bu mikrofonlar arasında ise özellikle Shure SM7B alanında öncü mikrofonlar arasında yer alıyor. İlk olarak 1973 yılında ortaya çıkan SM7B, sadece müzik dünyasında değil, aynı zamanda radyo ve günümüzde podcast alanında da öncü mikrofon olmuştur. Günümüzde ise her geçen gün gelişen dijital yayıncılık sektörüne fırtına gibi giren bir diğer model yayınladılar; Shure MV7.
Shure MV7, görselliğini SM7B’den alıyor. Ancak, bu mikrofonu diğer modelden ayıran özellik ise bir USB bağlantısına sahip olması. Bu yazıda SM7B ve MV7 mikrofonlarının özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceksiniz.
İlk olarak, Shure SM7B kullanıcılarına sağlam bir mikrofon sunuyor. Aynı zamanda, bir radyo mikrofonu denildiğinde akla ilk gelen görseli mikrofonda hissedebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, mikrofona dokunduğunuzda mikrofonun sahip olduğu sağlamlığı da anlayabiliyorsunuz. Ağırlığı oldukça hafif olan SM7B, buna karşın verdiği sağlamlık hissi ile kullanıcılarına güven aşılıyor. MV7’yi incelediğimizde ise daha hafif yapısı ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda, SM7B ile karşılaştırdığımızda MV7’nin daha kısa bir mikrofon olduğunu söyleyebiliriz.
Shure MV7, sahip olduğu standı ve XLR bağlantısı ile öne çıkıyor. SM7B’ye göre mikrofonu herhangi bir standa monte etmek istediğinizde kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu noktada kullanıcıların mikrofonu konumlandırmak için endişelenmelerine gerek kalmıyor. MV7, aynı zamanda dijital olarak da birçok avantaj bulunduruyor. Bu avantajlar arasında ise ses seviyesi, sessiz moda alma gibi özellikler yer alıyor.
Ses konusunda Shure SM7Biyi bir şöhrete sahiptir. Bu anlamda, her oda sesini engelleyen son derece yönlü bir ses sunar. Aynı zamanda sunduğu bu ses tizlerde de ayarlı bir şekilde giderek sert bir ses çıkmasını engeller. Bu özelliğe ek olarak, birçok profesyonel yayıncı, SM7B’yi bir alan kaydedici veya benzer bir cihazla kullanırken Cloudlifter ile eşleştirmenizi önerir. Bu sayede gürültüyü en az seviyeye indirebilirsiniz. İki mikrofon arasında ses konusunda çok büyük bir fark bulunmuyor. Ses bakımından MV7’nin çok az bir şekilde farklı bir sese sahip olduğunu görüyoruz. Bu özellikleri göz önünde bulundurduğumuzda iki mikrofon arasında seçim yapmak tamamen zevk meselesi olarak göze çarpıyor. MV7’nin XLR bağlantısı küçük bir fark yaratıyor. Ayrıca, MV7’nin en az Shure mikrofonları kadar sağlam olduğunu da belirtelim. Son olarak, MV7 daha hassas bir ses yapısına sahiptir. Bu da mikrofonun nefes sesi ve rüzgar sesi gibi seslere daha duyarlı olmasını sağlıyor.
SHURE SM7B Mikrofonu İncelemek İçin Buraya Tıklayın...
İki mikrofonun karşılaştırmasından sonra mikrofonların özelliklerine tek tek değinmekte fayda var. Böylece kullanıcılar kendi aradıkları özelliklerde mikrofonu inceleme fırsatını bulabilir. SM7B’nin özelliklerine baktığımızda müzik ve konuşma için profesyonel bir mikrofon olduğunu görüyoruz. Ayrıca, elektromanyetik etkenlere karşı sahip olduğu koruması ile bilgisayar monitörleri, neon ışıklar ve diğer elektronik cihazlara karşı kendini korumaktadır. Mikrofonun diğer özellikleri ise şöyle sıralanabilir:
·Flat, geniş aralıklı frekans yapısı ile temiz ve doğal bir ses aktarımı gerçekleştirir.
·Bass rolloff ve mid range vurgusu, kontrolleri bulunur.
·Sağlam yapısı ile uzun süreli kullanıma uygundur.
Mükemmel ses kalitesi ve içerik üretimi için optimize edilmiş özellikleri MV7’yi yayıncılar için tasarlanmış USB bir mikrofon olarak karşımıza çıkarıyor. Bu özellikleri sayesinde, hem amatör yayıncılar hem de profesyonel yayıncılar için ideal bir mikrofon haline geliyor. SM7B mikrofonundan ilham alınarak tasarlanan MV7, sahip olduğu kardioit özelliği ile istenmeyen arka plan seslerinin kaydın önüne geçmesini engelliyor. Optimize edilmiş geniş frekans tepkisi ile her çeşit güçlü sesi net bir şekilde iletebilmektedir. SM7B’ye ek olarak, MV7 hem bir USB girişine hem de XLR girişine sahiptir. Bu sayede dilediğiniz gibi kayıt alma imkanına sahip olabilirsiniz. Mikrofonun diğer özellikleri ise şöyledir:
·Yerleşik DSP ile ses şekillendirme
·Otomatik seviye modu ile Gain ve Compression, EQ kontrolü ve ön ayar kaydetme özelliği
·Tamamen metalden oluşan yapısı ile uzun süreli kullanıma uygun olması
·Sağlam askısı ile gelişmiş yerleştirme seçenekleri
·Yayıncılık ve içerik üretimi için özel olarak optimize edilmesi.
Yukarıda yer alan özelliklere göre dilerseniz Shure SM7B ve Shure MV7 arasındaki kıyası kendiniz yapabilir ve iki mikrofon arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.